2013年8月30日 星期五

婚嫁靚配飾

呢篇插隊先。


事緣有日,我百無聊賴行街shopping,俾我見到一間精緻的首飾店,即刻入去睇下。

先旨聲明,我真係行行下見到,唔識老闆,無賣廣告。只是覺得她的設計很漂亮又摩登,做工很細緻呀!!! 可恨我平時眼大睇過龍,結婚前都見唔到呢間小店,如果唔係,我一定會買來襯我的晚裝或褂。

這一對好漂亮,大愛!!! 我覺得襯褂一流,平時又可以戴番,只要我平時着衫都係好casual,所以呢對無買。

這對love bird已經俾我買ed。哈哈

這對蝴蝶,我都買ed。
佢仲有好多款﹐全部都好靚,我自己喺嗰度痴咗線,買咗5對耳環2條鍊。
我覺得佢的設計好elegant、好精細,總之跟現在「粗製濫做」的韓feel耳環完全不同。



逛的時候我發揮我的吹水本能,跟老闆娘吹吹水,原來全部首飾都是handmade的,她的sense of art我好欣賞,而love bird是舖內最暢銷的item。價錢方面,都係2百多元啦,affortable。

各位找首飾襯衫的新娘,不妨去尋下寶。

andybats
利時2樓228舖

沒有留言:

張貼留言