2013年9月1日 星期日

Best of the best makeup product 之 超好用眉粉

上個月,忙裏偷閒,同個朋友仔柴娃娃去學兩堂化妝,真係得益唔少啊!

我一直都唔知自己條眉有問題,因為以前未有韓流襲港,未興一字眉。
但每次化完妝都好似差D嘢咁,原來就係條眉作怪!!
之前,我只會跟住個眉型修眉,但係唔會畫,因為諗住自己有眉毛呀嘛,
點知原來我條眉係好有問題,
首先係過彎、仲有D「戚」眉,咁睇落就更彎,個樣就好似好嬲自己咁。
於是我發現原來可以修走上面幾行眉毛,之後修短眉尾,自己重新畫過仲好,起碼會直D無咁彎。

化妝老師仲推介我用CLE DE P嘅眉粉
420蚊一盒,真係好好用,我呢個新手第一次用都用到,
而且好LONG LASTING,又唔會甩,好中意用呀!!!

而家我仲發現佢有盒EYE SHADOW COMPACT又係勁好用

好易推,而且個色好靚。

之後就係EYELINER,
因為我太耐無化,又學完太耐,唔太知而家咩EYELINER好用,
經過兩堂溫書,老師就推介用1 day tattoo eyeliner。


又係勁好用,筆頭好幼,而且好滑快乾而且最重要係唔易甩,
我之前買過好多牌子用,都係甩到好似熊貓咁,尤其係mac、boujour,
而kate又係唔得,最衰係shu uemura,直頭唔上色!!

呵呵。有了三樣新寶貝,我又可以開始練習化妝了,同埋畫眉了。

沒有留言:

張貼留言