2013年9月1日 星期日

搞嘢Photo PrOPs 免費任LOAD

搞結婚,可以好煩,亦都可以好好玩……

前文提要,我會同班姊妹影prewedding,有一堆嘢要準備,衫啦、tee啦、聯絡啦等等,因為嗰日大家有排影+玩,所我就好積極咁準備玩具──photo props!


懶人如我梗係第一時間諗住去買啦,先上淘寶同etsy,一個太娘一個太貴,而且都係胡鬚啦、紅羿同SPEECH BUBBLES,真係d low tech嘢,唔係好想俾咁貴買。可恨我嘅手工同畫功都唔太好,所以無計,正當我打算掏腰包之際,俾我找到一個「搞嘢」網,佢d design好得意好搞笑呀。


我嘅第一反應係睇下佢有冇得賣,原來佢d圖案可以俾我 FREE DOWNLOAD呀!!!


網站仲教了點樣自己DIY。只要DOWNLOAD了這個PDF,按原大(A4)彩印,買一塊卡紙發泡膠用來把印刷品加厚變挺,連張彩印一齊CUT出嚟,加支木條就可以了! 超簡單!!!

大家可以去呢條LINK睇:
http://ohhappyday.com/2011/05/photobooth-props-diy-and-free-printable-2/

新娘子,要好好的玩吓啊!!

沒有留言:

張貼留言